середа, 17 грудня 2014 р.

Ровер NASA знайшов на Марсі ознаки життя


Марсохід NASA Curiosity виміряв сплеск метану в атмосфері Марса і виявив органічні молекули у вилучених в ході буріння скелі Камберленд зразках. Як йдеться в повідомленні на сайті NASA, це може вказувати на існування життя на планеті в минулому або ж зараз.
Команда вчених, що керують Curiosity, поки не може вказати джерело газу на Марсі, він може бути як біологічного, так і небіологічного характеру, однак на Землі 95 відсотків метану надходить від мікроорганізмів. Щоб довести тваринне походження метану, потрібні додаткові дослідження. Молекули, що містять вуглець, які були виявлені в порошкоподібному зразку при бурінні скелі, можуть і не бути доказом того, що на Марсі є або були мікроорганізми. Однак вони вказують на сприятливі умови для виникнення життя.
Марсохід Curiosity зараз розташований в районі марсіанського кратера Гейл на екваторі планети. Раніше дослідження марсохода показали, що на поверхні Марса існували великі озера. Крім того, вчені вважають, що атмосфера Марса могла підтримувати температуру вище нуля градусів.


Більше читайте тут: http://tsn.ua/nauka_it/rover-nasa-znayshov-na-marsi-oznaki-zhittya-397894.html

Немає коментарів:

Дописати коментар