середа, 21 листопада 2018 р.

День Гідності та Свободи






В Україні 21 листопада відзначають День Гідності та Свободи - свято на честь початку двох революцій: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

Указом Президента України Петра Порошенка від 13 листопада 2014 року встановлено День Гідності та Свободи. 
У цей день, 21 листопада 2013 року, на Майдані розпочався масовий протест, який переріс у криваві події. Протестні акції в Україні проти корупції розпочалися як реакція на рішення Кабінету Міністрів України про призупинення процесу підготування до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом. Протести посилилися після силового розгону демонстрації у Києві вночі 30 листопада. Мітинги, демонстрації, студентські страйки та силова протидія протестам з боку влади призвели до відкритого силового протистояння, яке надалі переросло у Революцію Гідності.
Учні 5-А та 8-А класу переглянули фільм про події Революції Гідності. Класні керівники Торчинович Оксана (5-А) та Венгрин Світлана (8-А) розповіли присутнім про події цих років та побажали усім не втрачати людську гідність та вірити у щасливе майбутнє нашого народу. Відзначаючи День Гідності та Свободи, ми сповнені гордістю за наших співвітчизників, які понад усе цінують свободу і гідність та продовжують боронити незалежність України від зовнішньої агресії.
Слава Україні! Героям Слава!  



Немає коментарів:

Дописати коментар